ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΥΚΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Υλικά για 6 άτομα:
400 γρ.μασκαρπόνε
3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Για τα καραμελωμένα σύκα:
12 σύκα κομμένα στη μέση
100 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
50 γρ.ανθόνερο
1 κοφτό κ.γλυκού κανέλα
1 γλυκάνισο αστεροειδή
50 γρ.μαργαρίνη
50 γρ.φυστίκι Αιγίνης τριμμένο
Ανακατεύουμε σε μπολ το μασκαρπόνε, το λικέρ πορτοκάλι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.
Βάζουμε το μίγμα ψυγείο.
Ζεσταίνουμε τα 100γρ. ζάχαρη με το χυμό λεμόνι σε αντικολλητικό τηγάνι και φτιάχνουμε καραμέλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το ανθόνερο, την κανέλα και το γλυκάνισο.
Βάζουμε σε ταψάκι τα σύκα ανοιγμένα, περιχύνουμε με το αρωματικό σιρόπι, βάζουμε λίγη μαργαρίνη στην καρδιά κάθε σύκου και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε σε μπωλάκια την κρέμα μασκαρπόνε πασπαλισμένη με φυστίκια Αιγίνης και τα καραμελωμένα σύκα.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
